Groeiplaatsverbetering

De juiste boom op de juiste plaats zetten is een iets, ervoor zorgen dat deze ook optimale leefomstandigheden heeft, is iets anders. Een groeiplaats verbeteren kan op veel verschillende manieren. We streven er steeds naar om de plaats zoveel als mogelijk te herwaarderen, in sommige gevallen bootsen we hiervoor de natuurlijke omgeving kunstmatig na met boombunkers of voedingskokers.

Benieuwd hoe jouw groeiplaats kan verbeteren?

We onderzoeken graag de verschillende factoren om jouw aanplant zo optimaal mogelijk te laten groeien.

Respect voor boom en omgeving

Bij bomen die in gras of gravé staan, kan je de zone rondom de doorwortelbare ruimte bedekken met houtsnippers. Deze zorgen voor een evenwichtige drainage, extra voedingsstoffen en minder onkruid.

Daarnaast kiezen we er ook vaak voor om bladeren en takjes te laten liggen, want ook daaruit haalt de boom nog voedingsstoffen. Rondom de boom kunnen we kiezen voor extra of andere beplanting die geen concurrentie vormt voor de huidige aanplant.

No items found.

No items found.

Kunstmatig bemesten = uitstel van executie

Kunstmatige bemesting gebruiken we nooit. Door te bemesten, veranderen we niets aan de omgevingsfactoren terwijl dat wel nodig is. Hierdoor kan je de bodem meer kwaad dan goed doen en is dit uitstel van executie.

Groeiplaatsverbetering

Tip!

Groeiplaatsverbetering

No items found.