Verwerking en herbestemming

Voor iedere tak die we snoeien of boom die we vellen, zoeken we een nieuwe bestemming. Soms nuttig, soms creatief. Afhankelijk van het materiaal en de hoeveelheid, kiezen we de beste manier van recyclage.

Stammen of takken een tweede leven geven?

We bekijken samen welke nieuwe bestemming we kunnen geven aan jouw gevelde boom of gesnoeide takken.

Duurzaam bomenbeheer, 100% herbestemming

We zetten hard in op een duurzame manier van bomenbeheer en zoeken samen met de klant de meest nuttige manier van verwerken. De beste herbestemming is de tuin zelf, waardoor ook andere aanplanten de vruchten kunnen plukken van het restproduct. We proberen steeds de volledige boom te verwerken, van kruin tot stam tot wortel.

No items found.

No items found.

Verwerking tot Arbix houtsnippers

Vaak versnipperen we (een deel van) het restproduct tot Arbix houtsnippers. Deze snippers zijn een duurzaam natuurproduct die jouw bodem gezond houdt, voedingsstoffen levert, biodiversiteit stimuleert en onkruid remt. De isolerende waarde zorgt voor een gelijkmatige drainage bij droog weer. We hebben verschillende soorten snippers voor verschillende soorten toepassingen, waardoor onze houtsnippers specifiek ingezet kunnen worden voor bijvoorbeeld een bloemperk, groenbuffer, wandelpad of sport- en speelzone.

Verwerking en herbestemming

Tip!

Verwerking en herbestemming

Creatief met hout

Daarnaast gaan we ook creatief aan de slag en maken we blokken of paddenstoelen om op te zitten. Zo creëer je natuurlijke, gezellige rustplekjes in de tuin. Grotere stammen of stukken hout leggen we eerst een periode te drogen om nadien te verwerken tot bijvoorbeeld een houten tafelblad of blokken brandhout voor binnen en buiten. Daarnaast voorzien we ook in afbakening voor doorwortelbare zones, stambescherming of tuinafsluitingen. Ook op die manier krijgt het hout een nuttige herbestemming.

creatief met hout
creatief met hout
No items found.